metsola_banneri.jpg

"Genom att packa ved i säckar sparar man tid och besvär!"

Metsolan Piha- ja Puupalvelu

Metsola Center är ett privat rekreationsområde i Lahtis, Finland. Där finns flera mysiga stugor och verksamheten är relaterad till uthyrning av dem.

På området finns en del skog som gallras med jämna mellanrum. Förr gjordes arbetet med yxa och ibland anlitade man även en hydraulisk klyvmaskin.

Att hugga ved var trevligt men träden tog överraskande fort slut. Tanken på en egen vedmaskin och på en egen produktion mognades.

Under sommaren 2011 skaffades vedmaskin och en hög med stockar. Klabbarna packades i Espegards pallsäckar samt i 60- och 80- liters säckar av samma producent.

Det har inte varit något att klaga på säckarna och utrustningen. Vedproduktionen har alltid sina utmaningar för att produktionen skall vara rationaliserad och för att man kan få varorna på möjligast kort tid torra och klara att säljas, berättar Markku Marttila, som hugger ved på gården.

En av utfordringarna löstes så snart som beslutet fattades att packa ved direkt i säckar istället för att lämna dem i hög. Man sparar mycket tid då man inte behöver hantera samma ved många gånger!

Nu finns det några hundra kubikmeter ved till salu i Metsola och mera kommer det nästan dagligen.

metsola60.jpg     metsola2.jpg

 

Veden från Metsola Center går direkt till salu. Pga bra service och valuta för pengarna har de redan fått många stamkunder i södra Finland. Kolla in Metsola Centerns vedleverans på www.metsolanpuu.fi.

metsola_tuotanto.jpg