Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

NUOTIOMUNKIT

NUOTIOMUNKIT

Ainekset
3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
2 dl piimää
1 tl suolaa

Ota munat ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita munat ja sokeri ja yhdistä niihin sitten piimä. Lisää myös loput ainekset. Taikina ei saa olla liian kuivaa. Voit halutessasi raastaa mukaan sitruunankuorta tai - mehua, varo laittamasta liikaa.

Pidä Espegard munkkipannua suoraan tulessa n. 3-4 minuuttia, että se kuumenee tarpeeksi.
Voitele munkkipannu voilla. Kaada n. ruokalusikallinen taikinaa. Munkkeja on hyvä käännellä aika ajoin.

Valmiit munkit voi syödä sellaisenaan tai sokeroida tomu- tai hienosokerilla. Päälle voi myös laittaa hilloa tai siirappia. NAM!

Munkit tulevat parhaiten kun Tulipadassa on hiillos tai pienet tulet. Tällöin munkit kypsyvät hyvin myös sisältä. Jos vähennät sokerin määrää, voit tehdä munkeille jonkin suolaisen lisukkeen. Taikinan sekaan voi lisätä esim. kinkkua, pinaattia, nokkosta tms.

Retkelle lähtiessä taikina kannattaa tehdä valmiiksi esimerkiksi pulloon.

Kirjoittaja: Espegard


« Takaisin listaukseen