Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

TIKKUPULLA

TIKKUPULLA

Ainekset
2,5 dl maitoa tai vettä
1ps (11 g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

Lämmitä maito tai vesi n. 42 asteiseksi. Jos käytät tuorehiivaa niin neste on haaleampaa. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan ja muut kuivat aineet. Jos käytät tuorehiivaa niin lisää se ensimmäiseksi nesteeseen. Lisää lopuksi juokseva margariini. Voit käyttää myös sulatettua voita tai margariinia (n. 80g) Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Pyöritä valmiista taikinasta ensin pallo, ja pyörittele se sitten pötköksi, jonka kierrät tikkupulla tikun lastaosaan.

Paista avotulella, pyörittele tikkua, että pulla paistuu tasaisesti.

Nauti sellaisenaan. Tikkupullan kanssa sopii hyvin mm. hillo tai vaahterasiirappi.

Jos jätät sokerin pois tai vähennät sen määrä voi tikkupullia dippailla esim. mausteöljyssä. Mausteöljyyn voi käyttää esim. oliiviöljyä, rosmariinia, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia

Kirjoittaja: Espegard


« Takaisin listaukseen