Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

VOHVELIT

VOHVELIT

Ainekset
2 kananmunaa
4 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/5 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 rkl juoksevaa margariinia tai sulatettua margariinia tai voita

Maun mukaan voi lisätä mm. vaniljasokeria, kardemummaa, kanelia, kaakaojauhetta, sokeria. Osan nesteestä voi korvata mm. appelsiinimehulla. Monet käyttävät myös kivennäisvettä, jolloin vohveleista tulee vielä rapeampia.

Pidä Espegard vohvelirautaa suoraan tulessa n. 3-4 minuuttia, että se kuumenee tarpeeksi. Lisää rautaan öljyä tai voita. Kaada taikinaa raudalle ja pidä Espegard Tulipadan ritilän tai tulen päällä.

Retkelle lähtiessä taikina kannattaa tehdä valmiiksi esimerkiksi pulloon, josta sitä on helppo kaataa vohveliraudalle. Kannattaa huomioida myös se, että markkinoilta löytyy valmiita vohvelijauho seoksiakin, myös maitojauhetta voi käyttää vohveleiden teossa.

Kirjoittaja: Espegard


« Takaisin listaukseen