Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

LEIPÄJUUSTO

LEIPÄJUUSTO

Ainekset
3 l täysmaitoa
2 tl juustonjuoksutinta
11/2 tl suolaa
(voisulaa)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita juustonjuoksutin joukkoon.

Anna maidon juustoutua lämpimässä paikassa n. tunnin ajan.
Viiltele välillä juustomassaa heran erottumiseksi.

Kun maitomassa on juustoutunut, nosta se siivilään, joka on vuorattu kuumassa vedessä kastellulla harsolla.
Anna heran valua ja sekoita suola massaan.

Painele juustomassa litteäksi, pyöreäksi kakuksi juustolaudalle.

Paista juusto avotulen loimussa molemmin puolin ruskeapilkkuiseksi.
Voit voidella juustoa paistumisen aikana voisulalla.

Tarjoa juusto sellaisenaan tai kahvin kera.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen