Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

KALTIAISET

KALTIAISET

Ainekset
3 dl ruisjauhoja
11/2 dl vettä
1/2 tl suolaa

Valmista ruisjauhoista, vedestä ja suolasta kova ja kiinteä taikina.
Pyörittele siitä ensin n. pesäpallon kokoisia palloja.
Taputtele ne sen jälkeen kämmenten välissä n. 1/2 cm paksuisiksi ja teevadin kokoisiksi levyiksi.

Vuole n. 7 - 9 cm paksusta kepistä kuori pois.
Asettele taikinalevyt kepin nokkaan siten, että ne muodostavat kupin.
Paista avotulella, kunnes kuppeihin muodostuu ruskeita täpliä.
Kypsä kuppi irtoaa helposti kepin nokasta.

Täytä kypsä kuppi sieni- tai kasvismuhennoksella. Lopuksi syö myös kuppi.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen