Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

METSÄNMAKUINEN SUIKALEPATA

METSÄNMAKUINEN SUIKALEPATA

Ainekset
200 g tatteja tai kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 plo olutta
8 katajanmarjaa murskattuna
400 g naudan tai hirven paistia suikaleina
1 dl kevytkermaa
1 dl puolukoita
mustapippuria
suolaa
riistakanttarelli fondia

Laita pannulle hieman öljyä ja ruskista siinä lihasuikaleet.

Puhdista ja pilko sienet. Jos käytät rouskuja, niin ryöppää ne ensin. Kuori ja silppua sipuli.

Kuullota sipulia ja sieniä tilkassa öljyä.
Ripottele jauhot lihasuikaleiden ja sienten pinnalle ja sekoita.
Lisää olut ja katajanmarjat.
Keitä kannen alla noin 10 min.

Lisää kerma, pippuri ja puolukat.
Tarjoa perunoiden ja juuressärän kera.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen