Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

MAHLASIMA

Ainekset
5 l vettä
5 dl mahlaa
3 dl sokeria
(1 dl humalaa)

Kiehauta vesi, mahla ja sokeri.
Mausta humaloilla.

Anna siman jäähtyä isossa astiassa ja säilytä sitä huoneenlämmössä, kunnes käyminen alkaa.

Anna siman käydä 1 - 2 vrk ja pullota.
Säilytä mahlasimaa viileässä ja tarjoa kylmänä.
Mahlan keruu on vanha tapa ja mahlaa on käytetty monineri tavoin ihmisten ja eläinten ravinnoksi.
Mahlaa juoksutetaan alkukeväästä.
Mahlan valuttamiseksi tee alas koivunrunkoon pieni V:n muotoinen viilto.
Kohota viillon alakärkeä varovaisesti puukolla ja työnnä siihen ohut, kärjestä halkaistu koivunoksa, jota pitkin mahla valuu astiaan.
Juoksutuksen jälkeen paina viilto tiukasti kiinni.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen