Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

LEIPÄRESSU

Ainekset
1,2 l vettä
5 dl kuivunutta hapanta leipää
1 tl kanelia
1/2-1 dl siirappia
1/2 tl suolaa
2 dl puolukoita
nokare voita

Pilko kuivunut leipä pieniksi paloiksi.
Laita leipämurut likoamaan kylmään veteen.
Mitä kuivempia leipämurut ovat, sitä pidemmän liotusajan ne tarvitsevat.

Keitä pehmenneitä leipiä liotusliemessään hiljaisella lämmöllä.
Mausta ressu suolalla ja siirapilla.
Käytä siirappia vähemmän, jos sinulla on aikaa antaa ressun hautua pidempään.

Sekoita valmiiseen ressuun lopuksi kaneli ja laita nokare voita ennen tarjoilua.
Nauti ressu maidon ja puolukoiden kera.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen