Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

RANTAROSVON KALAPAISTI

Ainekset
1 kg lohta, siikaa tai haukea
4 - 5 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
1 rkl suolaa

Aloita kalapaistin tekeminen kaivamalla n. 50 cm syvä kuoppa maahan.
Vuoraa kuoppa isohkoilla kivillä.
Sytytä nuotio kuoppaan ja anna palaa isolla tulella pari tuntia.
Ota hiillos lapiolla pois kuopasta.

Perkaa ja huuhdo kala. Hiero pintaan suolaa.
Pese perunat ja porkkanat. Kuori sipulit.

Laita voipaperin päälle kala ja vihannekset.
Kääri tiukkaan pakettiin ja kiedo paketti folioon.
Kääri vielä pari kerrosta sanomalehteä paketin päälle.

Laita kala kuoppaan kuumien kivien päälle ja peitä hiilloksella ja hiekalla.
Kala saa kypsyä kuopassa n. 2 tuntia.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen