Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

HEINÄSORSAA PANNULLA

Ainekset
1 heinäsorsa
nippu heiniä esim. timoteitä
suolaa
voita
vehnäjauhoja

Keitä esikäsitelty sorsa suolalla ja heinillä maustetussa vedessä noin 1/2 tuntia.

Anna linnun jäähtyä ja irrota lihat luista. Lisää kattilaan luut ja 1/2 l vettä.
Jätä liemi kiehumaan hiljaiselle tulelle.

Jauhota sorsapalat vehnäjauho-suolaseoksessa ja paista voissa pannulla n. 20 min.

Sekoita keskenään tilkka vettä ja 2 rkl vehnäjauhoja.
Lisää lintuliemen joukkoon ja anna kiehua hetki.
Mausta suolalla ja pippureilla.

Asettele sorsapalat lautaselle ja kaada kastiketta päälle.
Tarjoa keitetyn perunan ja puolukkasoseen kera.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen