Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

LOIMULIHA

LOIMULIHA

Ainekset
1 kg
härän sisäfilettä
suolaa
rouhittua mustapippuria
ruokaöljyä
lihafondia

Ruskista liha nopeasti paistinpannulla ja mausta
suolalla ja mustapippurilla.

Aseta liha loimulaudalle puutikuilla tai katiskaverkolla.

Valele lihaa paiston aikana ruokaöljy-lihafondiseoksella 2 - 3 kertaa.

Lauta asetetaan n. 50 cm päähän tulenloimusta ja tuli saa olla hyvä.
Käännä lauta välillä ylösalaisin, että liha kypsyy tasaisesti kummastakin päästä.

Sisäfile kypsyy loimussa noin tunnissa (medium) ja aivan kypsäksi paisto vie aikaa 11/2 tuntia.

Voit käyttää myös ulkofilettä ja se kypsyy samassa ajassa.

Lihan marinointi mureuttaa lihaa. Liha saa olla marinadissa noin vuorokauden.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen