Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

ROSVOPAISTI

Ainekset
2 kg lampaan tai porsaan paistia
4 rkl merisuolaa
valkopippuria
4 - 5 porkkanaa
1 lanttu, pieni
4 - 5 valkosipulin kynttä
3 sipulia

Kaiva maahan syvä, reilunkokoinen kuoppa ja vuoraa se kivillä.
Polta kuopassa nuotiota reilulla tulella 2 - 3 tuntia, kunnes kivet ovat tarpeeksi kuumia.

Laita tiiviiseen kannelliseen pataan paisti, jonka pintaan on hierottu suolaa ja valkopippuria.
Pese ja kuori kasvikset, kuori sipulit.
Katkaise porkkanat kahteen osaan ja lohko lanttu isoiksi lohkoiksi.

Laita pataan lihan seuraksi kasvikset. Vuoraa astia tiiviiksi esim. alumiinifoliolla.

Lapioi maauunista hiilet pois, laita pata uunin pohjalle ja lapioi hiilet takaisin padan päälle.
Peitä kuoppa hiekalla.

Paisti on kypsää n. 2 - 3 tunnissa.

Voit valmistaa rosvopaistin ilman pataakin.
Kääri paistin ympärille esim. kaalinlehtiä.
Kiedo paistin ympärille voipaperia ja pari kerrosta sanomalehteä.
Kääri vielä paisti alumiinifolioon.
Paista maauunissa kypsäksi.

Paistiin antavat makua mm. katajanmarjat.

Maauunissa voit kypsentää myös lintuja, kalaa ja erilaista riistaa.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen