Herkulliset reseptit ulkotulisijoilla valmistettaviin ruokiin

HIRVIKÄÄRYLEET

Ainekset
500 g hirven sisäpaistia
2 sipulia tai punasipulia
50 g anjovisfileitä
100 g tuorejuustoa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
1 dl lihalientä

Kastike:
4 dl paistolientä (lihalientä)
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl ranskankermaa

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja viipaloi sipulit.
Kuullota sipulit pehmeiksi tilkassa öljyä.

Levitä lihaviipaleille sipulia, anjovisfileitä ja tuorejuustoa.
Kiedo viipaleet kääryleiksi ja kiinnitä hammastikulla.

Ruskista kääryleet tilkassa öljyä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada päälle anjovisliemi sekä lihaliemi.
Hauduta kääryleitä padassa kannen alla n. 40 min.

Siivilöi kääryleiden paistoliemi ja lisää joukkoon lihalientä.
Sekoita vehnäjauhot tilkkaan vettä ja suurusta lihaliemi koko ajan sekoittaen.
Keitä lientä n. 5 min. Lopuksi sekoita joukkoon ranskankerma.

Poista kääryleistä hammastikut ja kaada kastike kääryleiden päälle.
Tarjoa kääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.

Kirjoittaja: Janne Sarola


« Takaisin listaukseen