30 vuoden kokemuksella…

Tie pankkimiehestä polttopuutarvikkeiden ykköstoimittajaksi:

Kaikki alkoi Norjassa jo noin 30 vuotta sitten, kun pankkimies Oddvar Espegard alkoi sivutoimenaan tuottamaan polttopuuta. Hän huomasi pian, että verkkosäkkien käyttö oli muita vaihtoehtoja sekä tehokkaampi, vaivattomampi, että myös klapien laadun kannalta parempi vaihtoehto.

Eräs klapisäkki-toimittaja kysyi ajan puutteen takia halusiko Oddvar Espegard myydä niitä. Oddvar tarttui tilaisuuteen ja näin alkoi fantastinen menestystarina.

Aluksi tyhjien säkkien myynti ei ollut kovinkaan suurta bisnestä, mutta pian Espegard-tuotteiden hyvät ominaisuudet huomattiin laajasti ja sana alkoi levitä: Tyytyväinen asiakashan on tunnetusti paras myyjä.

Yksi tärkeä ”kilpailija” oli alussa ”Minähän en säkkejä käytä”- asenne. Pitkälti Oddvar Espegardin sinnikkään työn ansiosta lähes kaikki norjalaiset polttopuuvalmistajat käyttävät nykyisin klapisäkkejä polttopuutuotannossaan, omaksi onnekseen.

Tänään Espegard AS on tunnettu polttopuutarvikkeiden laatutoimittajana. Yritys sijaitsee kauniissa Ålin kylässä Hallingdalin laaksossa. Yrityksellä on 12 työntekijää. Oddvar Espegard jatkaa yrityksen johdossa ja tärkeimmät tuotteet ovat edelleen klapisäkit, suursäkit ja säkitystelineet.

 

  • Polttopuutuotannon tehostaminen on ollut alusta lähtien tuotteiden ja palvelujen kehittämisen ohjenuorana.
  • Testattu laatu: Pelkästään toimittajien väitteisiin tuotteiden laadusta ei ole luottamista. Espegardin jokainen tuote-erä testataan omalla testimenetelmällä. Tänä päivänä sana Espegard on käsite, joka kertoo kaiken oleellisen laadusta.
  • Suuret volyymit ja hyvät hinnat: Suurien myyntivolyymien ansiosta hinnat on saatu hyvälle tasolle.
  • Selkeä myyntipolitiikka: Espegard pyrkii myymään tuotteita pääasiassa jälleenmyyjien kautta; markkinoinnissa asiakkaita opastetaan hankkimaan Espegardin tuotteet lähimmältä jälleenmyyjältä. Espegardilla on selkeä hintapolitiikka.
  • Hyvät toimittajat: Espegard on käyttänyt paljon resursseja löytääkseen oikeat klapisäkkien ja telineiden toimittajat. Aluksi parhaat kontaktit löytyivät Etelä-Euroopasta Kreikasta, Portugalista ja Turkista, sittemmin Kiinasta ja Intiasta. Tänään Espegard on myös merkittävä tuotteiden kehittäjä yhteistyössä toimittajien kanssa.

 

Espegard on myös innovatiivinen perinteisten vapaa-ajan tuotteiden kehittelijä ja myyjä.  Yksi tunnetuimmista on kolmijalan varassa riippuva turvallinen nuotio, Tulipata. Mitään vastaavaa tuotetta ei markkinoilla ollut, joten Espegardin piti itse keksiä uudelle tuotteelleen nimi. Näin sanasta Bålpanne, eli Tulipata on tullut käsite. Aitoa ja alkuperäistä Espegard Tulipataa myydään noin 10.000 kpl. vuodessa.