TeroTakku2.jpg

"Tuskin enää muita säkkejä hankinkaan"

Tero Takku – yksi tyytyväinen Espegard-tuotteiden käyttäjä

Kärkölän Lapinnummessa päätoimisesti maatalousyrittäjänä toimiva Tero Takku aloitti polttopuutuotannon vajaa parikymmentä vuotta sitten. Silloin Oitissa asunut Tero teki puita ensin omaan käyttöönsä. Vuoden 2005 paikkeilla, kaluston parannuttua puita riitti myös myyntiin ja polttopuiden myynnistä on tullut hänelle pieni sivuansio. Takkujen tilalla puuta tehdään vuodessa noin 100 kiinto-m3.

TeroTakku4.jpg

”2000-luvun alkupuolella käytin vain Fin-lavasäkkejä. Niiden saaminen oli ensinnäkin hankalaa ja hinta oli tosi suolainen, yli 10 euroa/kappale eikä laatukaan päätä huimannut. Niistä ajoista lähtien olen aina käyttänyt säkkiä”, Tero kertoo.

Viime keväänä Tero aloitti pohjasta tyhjennettävien nostolenkkisäkkien käyttämisen. Säkkejä hankittiin monesta eri paikasta, mutta säkkien laaduissa oli aikamoisia eroja. Myös Espegardin säkit tulivat silloin tutuiksi. Espegardin säkeistä käytössä on ollut BigBag (tuotenumero 124) ja Verkkosäkki (tuotenumero 138). Molemmat pohjatyhjennettävinä.

 

 

 

TeroTakku3.jpg

”Espegardin säkkeihin olen ollut todella tyytyväinen. Vaikka hinta ei ole ollut halvin, on niiden laatuun voinut luottaa. Hinta-laatu suhde on varmasti hyvä. Tämänvuotisten kokemusten perusteella tuskin enää muita säkkejä hankinkaan.” hän jatkaa.

Tero on ollut tyytyväinen myös Espegardin säkkien kokoon joka on vakiona 1,5 m3. Muualta tulevien säkkien koot vaihtelevat eikä tuotelappuun merkittyyn kokoon ole aina luottamista.

 

 

Verkkoskit-TT.jpg

”Näissä säkeissä puut myös kuivuvat hyvin. Tärkeintähän on, että puu on kuivaa, kosteusprosentin pitää olla alle 20%.”

Takkujen tilalla on monta komeaa säkkiriviä odottamassa ensi talven pakkasia.

Teroa auttaa klapituotannossa hänen kaksi poikaansa. Heillä on Pilkemaster Evo 30. Rankoja on vielä korkeat pinot, joten urakkaa on vielä jäljellä...

Tutustu myös Teron uusiin hienoihin kotisivuihin linkissä. Sitä kautta onnistuu myös polttopuiden ostaminen.

TeronKlapi.jpg