metsola_banneri.jpg

"Pakkaamalla klapit säkkiin, säästetään paljon aikaa ja vaivaa!"

Metsolan Piha- ja Puupalvelu

Metsola Center on Lahdessa toimiva yksityinen virkistysalue. Siellä on useita viihtyisiä mökkejä ja toiminta pää-asiassa niihin liittyvää vuokraustoimintaa.

Alueella on jonkin verran metsää, jota harvennetaan tasaisin väliajoin. Aiemmin työ suoritettiin kirveellä ja joskus käytössä oli myös hydraulihalkoja.

Polttopuiden teko oli mukavaa puuhaa mutta kuinka ollakaan, puu loppui yllättävän nopeasti kesken. Ajatus omasta klapikoneesta ja omasta tuotannosta alkoi kypsyä.

Klapikone ja iso pino rankoja hankittiin kesällä 2011. Klapeja tehdään Espegardin lavasäkkeihin sekä saman toimittajan 60- ja 80-litran säkkeihin.

 - Säkeissä ja välineistössä muutenkaan ei ole ollut moittimista, mutta kyllä klapituotannossakin on aina omat haasteensa, jotta tuotanto olisi rationaalista ja tavara saataisiin kuivaksi ja myyntikuntoon mahdollisimman lyhyessä ajassa, kertoo tilalla klapeja pilkkova Markku Marttila.

Yksi haasteista ratkaistiin jo siinä vaiheessa kun päätettiin pakata klapit suoraan säkkiin sen sijaan, että ne olisi tehty kasaan. Sillä säästää paljon aikaa, kun samoja klapeja ei tarvitse käsitellä moneen kertaan!

Nyt Metsolassa on muutama sata kuutiota puuta myyntiä varten ja lisää tulee lähes päivittäin.

metsola60.jpg     metsola2.jpg

 

Metsola Centerin puut menevät puhtaasti myyntiin. Hyvän palvelun ja hinta-laatusuhteen myötä heillä on jo monta vakio-asiakasta Etelä-Suomessa. Tutustu Metsola Centerin polttopuutarjontaan osoitteessa www.metsolanpuu.fi.

metsola_tuotanto.jpg